Om skjutningarna mot malmöborna med utländsk bakgrund

Vi ska resa oss mot rasisternas dåd!

I den mörka natten i Malmö skjuter rasister folk med utländsk bakgrund, för att få ett bestående mörker. Skjutningarna har börjat tidigare men polisen har tigit om dem. Det sägs att polisens tystnad beror på att de inte var säkra på motivet med skottlossningarna. Tydligen är det nu bekräftat för polisen att motivet för dåden mot Malmöborna är rasistiskt. En del av invånarna med svart hår och mörk hudfärg har varit mål för dessa attacker. Under attackerna har ett antal personer blivit skadade och minst en person har blivit mördad.

De här kriminella och terroristiska gärningarna har väckt stor oro bland invandrare och flyktingar. Folk känner sig inte ens trygga i hemmet p.g.a. att man har blivit beskjuten i sin bostad i något fall. Men svaret på dessa uppenbara, blodiga rasistiska dåd, i mörkrets hjärta är inte att hålla sig inne, och att inte komma ut på kvällarna, för att inte bli skjuten. Tvärtom måste vi representera ljuset i dessa mörka nätters hjärta.

Rasismen tillhör de svarta styrkorna i samhället och mänskligheten förkroppsligar det ljus vi ska tända mot dessa mörka krafter. Myndigheterna i Malmö säger att man ska ha hårdare straff mot illegalt vapeninnehav; detta kan vara rätt åtgärd men det döljer huvudfrågan. Kan inte rasisternas terrordåd och attentat begås på andra sätt ändå? Frågan är inte den att någon galning härjar i staden och skjuter mot utlänningar. Hur kan en galning vara så noggrann att välja sina offer enligt deras hudfärg och hårfärg bland Malmös några hundra tusen invånare?

Egentligen har rasismen förankrats i samhället och t.o.m. i parlamentet. Det är inte av en slump att det börjar en ny våg av dödande med rasistiskt motiv i Sverige, arton till nitton år efter att ”Lasermannen” dödade och skadade elva invandrare i Stockholm. Även då marscherade ”Ny Demokrati” stolt in i Riksdagen och trampade på oskyldigas spillda blod, efter en våg av rasisternas attacker mot tiotals flyktingläger, vilket ledde till flera terrordåd mot utlänningar. Det som sker idag är faktiskt att fascisterna och rasisterna festar med sin framgång i valet genom att skjuta ner utlänningar.

Rasisterna försöker skapa panik med sina dåd. Trotts att de skjuter på utlänningar, är deras riktiga måltavla i själva verket de värderingar som understryker människornas lika värde oavsett hudfärg, ras, kön eller religiös tillhörighet. Deras måltavla är det som är emot alla sorters diskrimineringar. De är emot solidaritet bland människor. De utfodras av folkets splittring och rashat. Historien visar att de är kapabla att upprätthålla krematorier. Men vi tillåter inte detta. Vi medvetna människor tillåter inte det. Vi bör hand i hand och oavsett var vi är födda (Sverige, Irak, Iran, Somalia, Afghanistan eller var som helst på jordklotet) som invånare i detta land, stå emot rasismen och dess brott. Det är nödvändigt att Malmöbor samt folket från hela Sverige enhälligt förkunnar att vi inte tillåter rasisterna att spilla fler oskyldigas blod. Vi bör komma ut på gator och torg och kräva att alla sorters diskriminering skall bort från samhället. Att stoppa rasisternas brott, arrestera, ställa inför rätta och att bestraffa förövarna skall vara regeringens högsta prioritet. Vi kommer till gatorna för att förklara att all diskriminering och ojämlikhet i samhället bör utrotas. Människornas liv och säkerhet står på spel och alla nödvändiga resurser för att garantera medborgarnas säkerhet bör tillämpas. Vi kan och bör skydda oss mot nattdyrkarnas rasisters kulor genom vår solidaritet. Och skapa ett samhälle utan några som helst diskrimineringar, vilket därmed frambringar säkerhet och trygghet för samhällets alla invånare.
Iranska flyktingars riksförbund i Sverige

Riksförbundet Barnen Först i Sverige

Kommittén för försvaret kvinnors rättigheter i Sverige

Centralrådet för ex-muslimer i Sverige

 

Oktober 2010

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 Campaigns
 
 

© 2008 - 2019 / All rights belong to the Ex-Muslim.