14 maj: Internationella protestdagen för att rädda Ahmadreza Djalalis liv

Vi kommer att förvandla hans avrättningskomplott till en stor skandal för den islamiska regimen!

Den iranska statliga nyhetsbyrån ISNA citerade ”informerade källor” som sa att Ahmadreza Djalali, en svensk-iransk forskare, ska avrättas i slutet av den iranska Ordibehesht-månaden (21 maj).

Ahmadreza Djalali, en iransk-svensk forskare, har hållits som gisslan av den islamiska regimen sedan 2016, och har dömts till döden sedan 2017, vilket har slagits fasts av den islamiska regimens högsta domstol. Han har upprepade gånger förnekat anklagelserna mot sig själv och sagt att han tvingades erkänna under fysisk och psykisk tortyr. Han är oskyldig och bör släppas omedelbart.

För den islamiska regimen är gisslantagandet av Ahmadreza Djalali och andra med dubbelt medborgarskap ett sätt att ta lösen och utpressning på internationell nivå. Nu, i slutet av Hamid Nouris rättegång i Stockholm och åklagarens begäran om livstids fängelse för hans deltagande i mordet på ett stort antal politiska fångar under 1988 i Iran, har den islamiska regimen satt en tidsfrist för avrättningen av Ahmadreza Djalali.

Världen borde inte tillåta den islamiska republiken att avrätta Ahmadreza Djalali. Enligt den islamiska regimen är fångar med dubbelt medborgarskap tillgångar som kan användas i affärer eller som hävstång i utrikespolitiken. Detta beteende är mycket omänskligt och vidrigt och bör starkt fördömas som utpressning.

Vi utropar den 14 maj som den internationella dagen till stöd för Ahmadreza Djalali för att rädda honom från avrättning. Den här dagen uppmanar vi alla att stödja Ahmadreza Djalali och hans familj genom att hålla ett protestmöte var som helst i världen, och kräva att han villkorslöst friges. Samtidigt uppmanar vi den svenska regeringen och andra västerländska regeringar att kraftigt protestera mot den islamiska regimens komplott att avrätta Ahmadreza Djalali.

Den islamiska regimen måste komma under internationellt tryck och isoleras för att stoppa avrättningen av Ahmadreza Djalali och frige honom från fängelset.

International Committee Against Executions (ICAE)

Campaign to Free Political Prisoners in Iran (CFPPI)

Free Them Now! Campaign to Free Jailed Workers in Iran

 

4 maj 2022

Shiva Mahboubi- 00447572356661

Mina Ahadi- 00491775692413

Shahla Daneshfar- 00447435562462

By Milad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *