Vi har samlats här för att protestera mot domen Fatwa som kan utfärdas var som helst mot vem som helst som kritiserar islam. Det är år 2012, högteknologins och de mänskliga rättigheternas epok. Men värderingar från 1400 år sedan motsätter sig människors värde och kränker individen. Det är ofattbart att man år 2012 fortfarande inte kan kritisera religionen utan att riskera sitt liv. Det är ofattbart att en del människor fortfarande vågar hota, trakassera och mörda personer för deras åsikter. Det är skrämmande att dessa avskyvärda ayattollor kan utfärda domen fatwa mot vem som helst som är kritisk mot islam.

  • 1989 fick den indiske författaren Salman Rushdi domen mot sig av ayatoalah Khomeini. Han skulle mördas för att hans bok ”Satansverserna”, ansågs ge en respektlös beskrivning av profeten Muhammed.
  • Den andra november 2004 mördades den holländske filmaren, TV-producenten och skådespelaren Theo van Gogh på öppen gata i Amsterdam till följd av en fatwa för att ha regiserat filmen ”Underkastelse” som var kritisk mot islam.
  • En fatwa utfärdades mot danska tecknarna av profeten Mohammed år 2006. Jyllandspostens redaktion hotades och utsattes för attentat.
  • 2007 utfärdades en fatwa mot Lars Vilks för teckningarna av profeten Mohammed och har sedan dess tvingats leva med ständigt skydd av polisen.
  • Den azerbajdzjanske journalisten och författaren Rafiq Tagi knivhöggs av en okänd gärningsman den 19 november 2011 för sin kritik mot islam.
  • Den här gången, alldeles nyligen, har Fatwan utfärdats mot en populär sångare. Den iranska rapparen Shahin Najafi bosatt i Tyskland. Han har sjungit en låt som anses förolämpa en imam med namnet Naqi. Shahin Najafis Fan-sidas medlemmar gick upp till 200000 medlemmar inom kort efter Fatwan. Han är unga flickors och pojkars röst i Iran som hatar det islamiska styret i landet som har förstört deras barndom och uppväxt. Han har blivit som en symbol för friheten.

Listan är lång när det gäller hotade och trakasserade islamkritiker. Ayan Hirsi Ali, Taslimeh Nasrin, Mina Ahadi, Maryam Namazie och många andra, och många andra av oss som står här. Listan kommer att bli ännu längre om vi inte reagerar. När Lars Vilks fick Fatwan mot sig sa vi på Ex- muslimer att alla journalister borde ställa upp och stötta honom för yttrandefriheten. Alla tidningar i Sverige, Danmark och andra länder, borde publicera Lars Vilks berömda rondellhund. Men tyvärr var det endast en tidning –Sydsvenskan, som visade mod och intresse. Lars Vilks riskerar sitt liv för sin rätt att konstnärligt få uttrycka sig men en stor del politikerna, medierna, opinionsbildare och andra delar av det svenska etablissemanget sviker i försvaret av våra grundlagsfästa fri- och rättigheter.

Men sanningen och verkligheten hinner alltid i fatt de naiva och politiskt korrekta skönmålningarna av ett problem. Tv-programmet Uppdrag Gransknings avslöjande om imamers reaktionära och kvinnofientliga värderingar var inte något nytt för oss som har erfarenheter av politisk islam i praktisk tillämpning. Vi har varnat myndigheterna länge. Imamernas budskap om underkastelse, för kvinnor som söker råd om hur de ska göra när deras män misshandlar dem, skaffar nya fruar och tvingar dem till sex, står i bjärt kontrast till jämlikheten, jämställdheten och kvinnors och barns rättigheter. Det frihetsberövande, djupt reaktionära uppfattningar och instruktioner som förmedlas i moskéerna som inte tål offentlighetens ljus. Därför talar islamister med kluvna tungor när de är i officiell kontakt med svenska myndigheter och massmedia. Deras verkliga uppfattningar har nu avslöjats. Vanliga fredliga muslimer drabbas av dessa självutnämnda representanters intolerans och fanatism.

Staten måste sluta räkna moskéer och islamister som ”muslimernas” representanter. De svenska kommunernas kuratorer och familjerådgivare ska vara till för alla människor oavsett trosuppfattningar. Sluta vara islamisternas understödjare och nyttiga idioter. Ni förstör för vanliga sekulära muslimer också.

Stå upp emot Fatwa överallt i världen!  Försvara rätten att kritisera alla religioner!  Jag uppmanar återigen alla konstnärer, författare, journalister och debattörer att skriva romaner om islam och Mohammed, granska och kritisera islam, avbilda Mohammed så många gånger ni kan och hur ni vill!  Bara på detta sätt kan vi bryta tabun och göra slut på detta elände att all kritik mot islam attackeras. Religionsfrihet och rätten att tro på Gud måste försvaras. Men den personliga tron och religiösa regler får inte tvingas på andra; på dem som tror på annat sätt eller de som valt att inte tro alls. Rätten att inte tro, att vara ateist, att kritisera religionen, är en mänsklig demokratisk rättighet!

Stå upp för Shahin Najafi och för alla dem som vill tänka och tycka fritt. Kampen fortsätter mot den fascistiska teokratiska diktaturen i Iran och för yttrandefriheten.

Att du kan föra fram dina åsikter utan censur, begränsningar eller någon typ av bestraffning i dagens Sverige är inte så självklar. Att kalla dig för islamofob är en av de begränsningarna. Kampen för skapandet av ett mer sekulärt, öppet, fritt och jämlikt samhälle fortsätter. Vi ska inte låta staten kompromissa om vår yttrandefrihet.

Tack än en gång för att ni reagerar!

 

Afsaneh Vahdat, ordförande för Ex- muslimer i Sverige

120526

 

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *