Arrangerad av ”Freethought Lebanon” och ”Council of Ex-Muslims of Britain”, kommer denna konferens att samla nästan 50 talare och artister från 30 länder över hela världen, för att fira fritänkande och oliktänkande genom föredrag, poesi, film, musik och komedi.

Oräkneliga ateister, icke-troende och ex-muslimer fortsätter att utsättas för förföljelse runt om i världen. Dessa inkluderar hot om social utestängning, ekonomisk diskriminering, fysisk och känslomässig misshandel, juridiskt förtryck, könsbaserat våld och till och med döden.

Trots detta betraktas varje kritik av islam som ”islamofobi” av vissa på den regressiva vänstern, medan varje flykting eller muslim framställs som ett hot av extremhögern.

Att stödja före detta muslimer är dock en mänsklig rättighetsfråga. Ett försvar av samvets- och yttrandefrihet inkluderar rätten att vara fri från och kritisera islam och den religiösa högern. Också främlingsfientlighet och anti-muslimsk trångsynthet avhumaniserar och äventyrar alla de som anses ”andra”, inklusive före detta muslimer.

Mer än någonsin är det ytterst viktigt att lyfta fram och stärka individer och organisationer som skyddar rättigheterna för islams icke-troende, utmanar lagar om avfall och hädelse och konfronterar främlingsfientlighet. Liksom den religiösa högern måste sekularister nätverka och samordna insatser globalt för att åstadkomma förändring.

 

Milad Rasaeeimanesh, central kommittén för Ex-Muslimer i Skandinavien, kommer att tala på festivalen.

 

För mer information se hemsidan HÄR.

 

#ExMuslimScandinavia

By Milad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *