Gruppen för ett gemensamt samhälle har demonstrerat mot böneutrop framför  Fittja moské sedan maj. Vi fortsatte med demonstrationen på fredagen den 13,  och mot framtida  böneutrop i andra moskeer i landet. Vi har framfört vår kritik av hur politisk islam utnyttjar människors tro och behov av gemenskap genom att driva denna fråga, fast den är provocerande och underblåser motsättningar. Vår demonstration gällde att protestera mot slappheten gentemot politisk islam. Vi protesterade mot reaktionära krafters framväxande där politisk islam är en del av dessa.

Därför vänder vi oss mot böneutrop och mot politisk islam. De hör ihop.

Ett böneutrop är en trosbekännelse man basunerar ut i det allmänna utrymmet, medan en trosbekännelse skall hållas privat och inte prackas på någon annan. Detta är bakgrunden till vår demonstration.

Demonstrationen den 13/9 mot böneutrop och politisk islam på Sergerlstorg i Stockholm, samlade ett tretiotal åhörare som kom till demonstrationen.  Rebecca Hybbinette, Karim Shamohamadi, Afsaneh Vahadat höll tal. Ett stödbrev lästes upp från Exmuslimer i Europa. Hälsningar framfördes från olika länder.

 

Video klipp och bilder från demonstrationen den 13 september 2013

 

http://www.youtube.com/watch?v=3_EQVmrM9ZM&feature=share

https://www.facebook.com/reza.somand/media_set?set=a.10151646123123597.1073741900.577193596&type=1

 

 

Rebecca Hybbinette

2013-09-16

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *