Ja, det är en lång historia men jag vill sammanfatta det så här:

Livet jag hade förr och det som hänt fick mig att sluta tro på religion och Gud och jag har aldrig känt Guds existens. Jag växte upp i ett islamiskt land som tvingar på människor religiösa lagar och traditioner. Det gör de. Islam är oförenligt med kvinnors rättigheter. Islams lagar och andra författningar är en manlig diktatur, ingen får lov och ingen har rätten till frihet att uttala sina tankar och kritisera Koranen och islam, för det straffas man även med dödsstraff.

När jag läste Koranen med översättning till mitt språk kom jag fram till att denna bok inte kan vara Guds ord eftersom det bl.a. fanns stor ojämlikhet och förtryck mot kvinnor och flickor, t.ex. kan  en man ta upp till fyra kvinnor, medan kvinnor inte har rätt att sätta ner sina fötter hårt (för att då skakar på brösten och rumpan Ni vet) Och Muhammads yngst fru Ayesha var bara 9 år gammal, det var ett barn! Hur kan muslimska män tro på att det är rätt att göra så med ett barn men att de människor som inte tror på koranen gör fel och måste få dödsstraff (Kafir)? Hur kan man tycka det är rätt att tvinga någon att tro på Koranen?

Detta är vad jag kom fram till själv och när jag sökte efter andra religioner insåg jag att gudar och religioner skapas av människor. Jag ber mina vänner som tror på Gud och religion, läs Koranen med översättning till ert språk. Läs inte på ett språk ni inte förstår!

Koranen är inte någon Guds ord, det är skrivet av Muhammad och hans vänner.

Händer tvättade med vatten och tvål är mer användbara än de som ber.

Mvh

Mohammad Saberi

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *