Att det ofta är männen som styr i muslimska länder beror, påpekar hon, inte på religionen, utan på kulturen” ”Lika mycket annat är synen på skilsmässor inom islam mer kultur än en religiös fråga”.  Det som inte passar Helenas uppfattning inom islam kallar hon kultur. Det är väldigt vanligt att konvertiter använder denna retorik för att pussla ihop sin världsbild. Allt som inte passar i islam är inte sann islam. Det är kultur.

Det [kristendomen] kändes inte logiskt, tyckte hon. Logiken fann hon istället när hon började umgås med muslimer…. Jag ville inte tro, jag ville fatta”.  Alltså verkar det helt logiskt att profeten Muhammed delade månen och satte ihop den igen. Att profeten Muhammed flög på en flygande häst till ett tempel i Jerusalem som inte existerade. Att kalla Muhammed för profet för att han bl.a. hörde röster och syner som påstås vara ifrån en ängel.  Det var ingen annan som hörde eller såg något. Muhammed kunde ha sagt vad som helst, det fanns ingen som kunde kontrollera. Idag kallar vi inte människor för profeter som hör röster och ser syner.  I religionens värld verkar allt kunna bli logiskt.

Alla föds som muslimer”.  Människor föds som tomma kärl. De saknar religiösa och politiska uppfattningar.  Barn föds som ateister/agnostiker.  Inget treårigt barn säger att Jesus är guds son om inte barnet har hört det.  Föräldrar präglar sina barn.  De flesta som är religiösa i världen har samma religion som sina föräldrar.  Ateister påverkar sina barn också.

Reportern frågade om en muslimsk kvinna får gifta sig med en kristen man. Detta är förbjudet enligt islamsk lag. ”Helena Benaouda hävdar att den kvinna som gifter sig med en muslimsk man har rättigheter som inte går att få i t.ex. ett kristet äktenskap. Kvinnan kan kräva vad som helst, det kan handa om pengar eller var man ska bo. I och med giftermålet måste mannen uppfylla kraven. Med andra ord vore hon dum om hon inte gifte sig med en muslimsk man”. Helena verkar ha fördomar mot kristna män. Är kristna män sämre män än muslimska män? Kan man göra en så stor generalisering? Det är konstigt att FN rapporter (Arab Human Development) visar att kvinnor som har sämst ställning bor i länder där islam råder. Muslimska kvinnor borde vara världens friaste kvinnor enligt Helena. Enligt Koranen (2:282) är två kvinnors röster värt lika mycket som en mans röst. Koranen (2:223) framställer kvinnan som en åker som mannen får gå till efter behag. Detta låter som en ägodel. Kvinnor får ärva hälften så mycket som en man enligt Koranen (4:175). Är dessa delar i Koranen kultur också? Är även profeten Muhammeds profetämbete kultur?

Vet han inte att den djupaste förolämpning han kan ge en arab är att kalla honom hund, så är han dum” Detta är en fördom och en generalisering att kalla alla araber för muslimer. Har någon kallat någon arab för hund? Nej, Lars Vilks har gjort en teckning av profeten Muhammed som även var en militär och politisk ledare. Han är dessutom död.  Skall vi respektera islams vidskepelser om hundar? Vad händer om man vänder på det? Kan vi kräva av muslimer att de skall tycka om hundar för att en del av oss gör det?

Helena kommenterar även Muhammedkrisen i Danmark? ”Man gick ut med en tävling om vem som kan förolämpa muslimer värst”. Detta stämmer inte. Det verkar vara populärt att blanda ihop en historisk gammal figur med levande människor.  Förolämpar man moderater om man kritiserar moderaternas utrikespolitik?

Sedan tycker hon att det idag pågår en förintelse (sic). ”Jo, förintelsen sker idag, säger hon och spänner ögonen i mig”.  Enligt Helena är likheterna idag är stora med Nazityskland (skall man skratta eller gråta). I Nazitysklind gjorde man satirteckningar om judar. Helena påstår att det finns teckningar av muslimer. ”Men tydligen inte om det är teckningar av muslimer”.  Lever Helena i en annan värld? Kan hon ge några exempel på teckningar på muslimerna som hon syftar på?  Konspirationsteorier är väldigt populära i islam. Profeten Muhammed trodde t.ex. att judarna och de kristna har förfalskat sina skrifter. Det finns inga vetenskapliga belägg för att Bibeln har förfalskats på 600-talet.

Helena säger att muslimer har det svårt i Sverige. Detta är sant och skall bekämpas. I denna offermentalitet utnyttjar en del situationen. Nu skall allt accepteras och respekteras. Man skall tolerera allt som religiösa säger.  Om en person känner sig förtryckt och säger att 1+1=3 så har han fel, oavsett bakgrund eller religion.

Islams apartheidsystem blir inte mera rätt för att muslimer kränks i Sverige. Vi är emot politiskt islam. Vi tycker bl.a. att alla har samma rätt inför i en domstol. Kvinna som man. Enligt islamska domstolar är inte en icke-muslims röst lika mycket värd som en muslimsk röst. Ibland får inte ens en icke-muslim vittna emot en muslim. Tänk om man skulle vända på det?  En hedning i Sverige våldtar en muslimsk kvinna med muslimska vittnen. Sedan går hedningen fri för att muslimer inte får vittna emot hedningar i en hednisk domstol.

Afsaneh Vahdat, Ordförande för Ex- muslimer i Sverige

av Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *