Det är yttrandefriheten som blir kränkt!

Yttrandefriheten kränks igen. Den här gången är det protest mot en konstnär, Lars Vilks som bjöds in, som en av många konstnärer till en utställning i värmländska Tällerud. Då tecknade Lars Vilks profeten Muhammed – som rondellhund. Nu är Islamiska regimen i Iran ”kränkt” av de bilderna och har protesterat. Även Irans president Mahmoud Ahmadinejad kommenterade på tisdagen publiceringen av Muhammedteckningen i Nerikes Allehanda. Han sade att ”sionister” låg bakom.

Islamiska regimen har kränkt mänskliga rättigheter och yttrandefriheten i Iran i mer än 28 år.  En barbarisk regim som straffar folk genom amputering av kroppsdelar, steningar, tortyr och avrättningar. En regim som utfärdar ”fatwa” för alla som på något sätt kritiserar och ifrågasätter islam. De försöker begränsa yttrandefriheten även i Europas hjärta med hjälp av hot och våld.

Islamisternas hot mot yttrandefrihet och åsiktsfrihet är allvarligt. Folk måste ha rätt att kritisera olika religioner. Full, ovillkorlig yttrandefrihet och åsiktsfrihet är folkets rättighet. Det ska försvaras med bestämdhet. Detta är en uppgift för alla frihetsälskande, progressiva och sekulära människor. Man kan inte ta hänsyn till en regim som är känd för sina kränkningar av folkets rätt och som dagligen avrättar oliktänkande.

De tiotal personer som har samlats under fredagseftermiddagen utanför Nerikes Allehanda i Örebro ska veta att yttrandefriheten har uppnåtts genom folkets blodiga kamp och smärtsam process genom historien. Ingenting ska vara tabu att diskutera.

Vi på organisationen ”Ex- muslim” står bakom Nerikes Allehandas chefredaktör och ansvarige utgivare, Ulf Johansson, som modigt försvarar yttrandefriheten och Lars Vilks rätt att som konstnär publicera sina Mohammedbilder. .

Vi får aldrig falla efter för denna atmosfär av rädsla som nu sprids i världen. Den skadar det sekulära samhället och begränsar yttrande friheten genom självcensur.  Därför är det viktigt att nu stödja Nerikes Allehanda som valt att inte falla efter för primitiva hot.

Politisk islams försök att begränsa yttrandefriheten i Europa och framförallt i Sverige ska stoppas.

Länge leve yttrandefriheten!

Ex- muslimerna i Sverige

070828

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 Campaigns
 
 

© 2008 - 2020 / All rights belong to the Ex-Muslim.