Protestaktion framför Nordrhein-Westfalens parlament i Düsseldorf – Tyskland
Onsdag 17 juni kl 10, Platz des Landtags 1

Den 27 januari 2015 förklarade Högsta domstolens konstitution i Tyskland att förbud av slöja på lärare är olagligt och därför avskaffades detta förbud.

Vi är mot den tyska författningsdomstolens beslut därför att våra barn har rätt till utbildning fri från religionsutövning och religiös propaganda.

Vi är emot slöja på lärare i tyska skolor. Barnen har ingen religion och skolorna måste vara neutrala och fria från religiösa symboler.
Den islamiska slöjan är en symbol för förtryck av kvinnor och flickor. Slöja är en religiös symbol för könsdiskriminering och förtryck av kvinnor i Mellanöstern och de länder där islamistiska rörelser är aktiva. Den islamiska slöjan i europeiska länder har samma betydelse. Lärare  som bär den islamiska slöjan framför elever i skolan propagerar för sin religion på denna plats. Skolan ska vara neutral och fri från alla typer av religiösa symboler och propaganda.
Centralrådet för EX-muslimer anordnar därför en protestaktion mot den tyska författningsdomstolens beslut och kräver att förbudet mot slöja på lärare ska kvarstå i Tyskland!Centralrådet för EX-muslimer Tyskland
http://exmuslime.com/2015-06-15

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *