Det finns några centrala principer för islams ideologi som varje muslim måste följa och bland dessa principer är en att du måste acceptera Muhammed som Guds sista profet och att Muhammed, som vägleds av Gud, är moraliskt perfekt [en utmärkt modell av uppträdande]. Koranens Gud vittnar om Muhammeds ’stora moraliska karaktär’ [68:4] och förordnar att muslimer måste ’lyda profeten’ [47:33]. Om vi ​​ser upp till några av Sahihs (autentiska) graderade hadith och biografier (liksom de allra flesta sunni-forskare gör) kan vi hitta bevis för följande handlingar och ord som tillskrivs profeten Muhammed, vilka är moraliskt och etiskt barbariska och oacceptabla för moderna män.

En av de viktigaste delarna av Muhammeds liv var slaveri och utnyttjande av slavar, både sexuellt och fysiskt. Mohammed var slavägare och brukade köpa och sälja slavar. Mohammed hade två typer av slavar, den första typen var de som han brukade köpa på slavmarknaden eller brukade få som presenter och den andra typen var krigsfångar.Muhammed och hans anhängare utkämpade många strider och efter en seger tog muslimerna fångar eller krigsfångar. Muhammed skulle vanligtvis dela ut fångarna, både manliga och kvinnliga, som slavar till sina soldater. Hans kvinnliga slavar användes främst för arbete men de tillhandahöll också en annan tjänst som sex och detta var vanligt bland hans soldater också. Mohammed uppmuntrade till och med idén att ha sex med kvinnliga fångar utan att gifta sig med dem. Muhammeds fruar hatade Muhammeds sexuella umgänge med sina slavar och argumenterade till och med med honom verbalt vid flera tillfällen, men han ignorerade deras varningar och hotade till och med att lämna dem.

Muhammed var en mycket sexistisk, trångsynt och kvinnofientlig person. Hans åsikter och attityder gentemot kvinnor är fulla av fördomar och diskriminering. Han trodde att kvinnor, på grund av sitt ofullkomliga intellekt, inte kunde bedöma korrekt och mestadels var känslovarelser. Han var mycket förtjust i månggifte och hade därför mer än tretton fruar under sin livstid. Mohammed hade också några barnbrudar och en av dem var Aisha. Aisha var sex när Mohammed förlovade sig med henne och hon var nio när Mohammed hade samlag med henne (att ha samlag med ett 9-årigt barn anses vara pedofili i den moderna världen). Han brukade misshandla sina fruar fysiskt eller psykiskt och hotade dem flera gånger att han skulle lämna dem och gifta sig med nya kvinnor om de inte lydde hans order.

Muhammed var en tyrannisk krigsherre och en hänsynslös massmördare. Under sin livstid förde han många krig (80 militära expeditioner), plundrade flera handelskaravaner (mer än 11 ​​räder), halshögg tusentals män till och med fångar och våldtog många kvinnliga fångar. I ett berömt krig med en judisk stam som heter Banu Qurayza, beordrade Mohammed att döda alla manliga fångar som kan slåss eller har nått puberteten (400 till 900 män) och han delade upp deras kvinnor, egendomar och tillgångar till sina soldater. Han tvingade många stammar att acceptera islam och beordrade sina följeslagare att döda alla som lämnar islam. Mohammed var djupt homofob och sa att om du hittar någon som har samlag av samma kön, döda den som gör det och den som det görs mot.

Mohammed är känd för sina antisemitiska och homofobiska åsikter. Han brukade kalla judar för kuffar (en förolämpande term som används av muslimer för icke-muslimer) och anklagade dem för att ändra den heliga skriften. Han var alltid hatisk mot judar, kristna, polyteister. Mohammed brukade förlöjliga dem, förolämpa dem, kalla dem namn som grisar, värsta varelser, apor, ondska, hycklare. Mohammed rådde till och med sina följeslagare att inte bli vän med icke-muslimer och försöka ta avstånd från dem eftersom de alltid kommer att förbli våra fiender. Han hade en hård och omänsklig syn på homosexuella och människor som försökte identifiera sig som trans. Det berättas i en berömd Hadith att Mohammed sa till sina följeslagare att om du hittar någon som har samkönat samlag, döda den som gör det och den som det görs mot.

Mohammed var extremt intolerant mot att bli kritiserad. Han uppmuntrade till och med sina anhängare att döda alla som inte respekterar eller förolämpar honom eller islam. Sedd ur en mentalitet från 2000-talet är profeten Muhammed ingen bra etisk förebild och hans handlingar, som nedtecknats i primära islamiska källor, är inte förenliga med det moderna livet. En man som han med en så hemsk och patetisk mentalitet tillhör medeltiden och har ingen plats i vår tid. Män av idag måste stå för jämställdhet, bör tolerera kritik, inte bli aggressiva och bör vara snälla mot andra människor.

Här är listan över källor som används i den här artikeln:
Ägande av slavar (Al_Bukhari 5:59:541)
Att ha sex med nämnda slavar (Mary the Coptic)
Sexuellt umgänge med en tjej i nioårsåldern när han var 53 (Al-Bukhari 7:62:64)
Att beordra morden på sina kritiker (Al-Bukhari 5:59:371)
Tillåter massakern på 600+ judiska män och pojkar (Al-Tabari vol.8, sid.35)
Att gifta sig med sin första kusin (Al-Bukhari 9:93:517)
Antisemitism (Muslim 26:5389)
kvinnofientlighet (Al-Bukhari 1:6:301)
Misshandel av makar (Muslim 4:2127)
Påtvingad religiös omvändelse (Al-Bukhari 5:59:462)
Vedergällning (Al-Bukhari 7:71:590)
”Döda avfällingar” (Al-Bukhari 9:83:17)
”Döda homosexuella” (Abu Dawud 38:4447)

Hamed Rahimi
2022-04-30

av Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *