Den internationella slöjdagen/hijabdagen är en kränkning
mot jämlikhet och kvinnors rättigheter.
Slöja är en symbol för förnedring och förtryck!
Stockholm
Demonstration-lördag den 1 februari kl 15 00-
Framför Imamali moskén, Jakobsberg- Data vägen 2B

År 2013 utnämnde en amerikansk kvinna vid namn Nazmeh Khan den 1 februari till den internationella hijabdagen. Hon uppmanade kvinnor, som själva inte är muslimer, att uttrycka sina egna erfarenheter med detta
Den internationella hijabdagen är i bästa fall ett dåligt skämt.
Den ignorerar sanningen om den smärtsamma erfarenheten hos miljontals förtryckta flickor och kvinnor. Slöja/hijab tvånget regleras av Hizbollah, talibanerna, IS och Saudiarabiens och Islamiska republiken Irans regeringar. Dessa kvinnor hålls fångna med stöd av islamistiska lagar och traditioner. Kvinnan görs till en halv människa och därför ska hon döljas bakom en slöja/hijab.
Vår erfarenhet säger oss att slöja/hijab är diskriminerande för kvinnor och barn och omöjliggör deras frihet och deras mänskliga rättigheter.
Vi har några frågor till dem som förespråkar slöja/hijab:
– Är ni, som gör islamisternas ärenden och förespråkar täckandet av kvinnor, beredda att acceptera stening och piskrapp i enlighet med islamiska lagar?
– Accepterar ni att vara mäns sexuella slavar och att ni måste bära slöja/hijab för att inte provocera mannen sexuellt?
– Kan ni acceptera att miljontals kvinnor är berövade sina mänskliga rättigheter i islamiska samhällen, där de tvingas täcka sig med slöja/hijab?
Om man försöker betrakta Europa och västvärlden med öppna ögon, kan man konstatera att sociala restriktioner, diskriminering och segregation särskilt förekommer i islamistiska familjer och riktas mot barnen och kvinnorna.
Vår organisation har vid flera tillfällen skrivit om detta och hållit seminarier och ordnat konferenser. Vi vänder oss med full kraft mot den internationella slöj-/hijabdagen. Stödet till denna dag kommer från islamister och västerländska kulturrelativister.
Vi stödjer de kvinnor som demonstrerar mot slöjan/hijaben, de som säger att bärandet av slöja/hijab inte är frivilligt. Slöjan/hijaben är i realiteten ett fängelse.
Slöjan/hijaben framställs av vissa individer och organisationer som en symbol för antirasism. Men att tvinga flickor och kvinnor att täcka sina huvuden är uttryck för könsdiskriminering och könsförtryck. Man ger samtidigt rasister i väst möjlighet att använda sig av täckta kvinnor som argument mot invandrare i allmänhet.
Vi försvarar de universella mänskliga fri-och rättigheterna. Vi försvarar kvinnor och barn.
Vi stödjer ett humanistiskt och progressivt ställningstagande för yttrandefriheten och nödvändigheten av att kämpa mot kvinnoförtryck och förnedring.
Vi frihets- och jämställdhetssträvande kvinnor och män, som tvingats fly från islamiska regeringar, har fått betala ett högt pris för dessa allomfattande orättvisor.

Vi säger NEJ till den islamiska slöjan/hijaben.
Vi säger NEJ till en internationell dag för slöjan /hijaben eftersom den är en symbol för förnedring och förtryck!

Centralrådet för Ex-muslimer i Skandinavien

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *