On 2007 National Secular Society’s Secularist

of the Year Award Winner Mina Ahadi

Mina Ahadi, ”Ex- muslimer”s grundare i Tyskland blev årets sekularist i England!

 

Mina Ahadi Ex- muslimer organisations grundare i Tyskland, ett känt ansikte för sin kamp mot politisk islam, för kvinnors rättigheter och universella mänskliga rättigheter har blivit tilldelad årets sekularist pris.

Mina Ahadi, som idag lever i exil i Tyskland, tilldelades priset lördagen den 20 oktober i London. I professor Richard Dawkins tal till Mina Ahadi påpekade han hur viktigt det är att kvinnorna uppmärksammar sina egna förtryck och hur detta är nyckeln till att förhindra det islamiska världsomfattande förtrycket mot kvinnor. ”Mina Ahadi är den karismatiske ledaren som jobbar åt rätt håll… Ex-muslimer som står upp och kämpar för detta förtjänar stor beundran och tacksamhet för sin mod…”

Mina Ahadis politiska aktiviteter började vid 16 års ålder. Under den iranska revolutionen, 1979, studerade hon medicin vid universitetet i Tabriz. Hon organiserade demonstrationer och möten mot slöjtvånget som blev ett faktum för alla kvinnor i Iran efter revolutionen. Hon blev uppmärksammad av regimen som gjorde razzia i hennes hus och mördade hennes man och fyra kamrater. Mina blev skonad livet då hon inte var hemma. Efter att ha gått under jorden en tid fortsatte hon sina politiska aktiviteter i iranska Kurdistan under 10 års tid. 1990 flyttade hon till Wien och 1996 vidare till Tyskland där hon bor idag. Under hela denna tid har Mina kämpat för kvinnors rättigheter. Hon grundade den internationella kommittén mot stening – som idag har över 200 undergrupper över hela världen. Hon leder även organisationen mot avrättningar samt är taleskvinnan för den nyligen formade kvinnliga organisationen ”Lika rättigheter”. Tidigare i år formade hon Centralrådet för ex-muslimer för att hjälpa muslimer att avsäga sig islam som tro och religion. Minas egna erfarenheter av att leva och lida under en islamisk regim ger henne kraft att fortsätta kämpa för andra människor i samma situation.

 

 

För att kontakta Mina Ahadi: 0049-1775692413

 

Kontaktperson i Sverige:

Afsaneh Vahdat                        070- 246 84 54

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 Campaigns
 
 

© 2008 - 2020 / All rights belong to the Ex-Muslim.