Pressmeddelande

Sverige anpassar sin politik efter sitt ekonomiska intresse och inte mänskliga rättigheter

Islamiska republiken av Iran skickar en delegation bestående av högtuppsatta myndighetspersoner till Sverige med syfte att skriva avtal med företaget Ericsson i Kista.

Detta trots att hela värden har bevittnat den senaste våldsutvecklingen som regimen i Iran är ansvarig för. Detta trots att under tre årtionden har folket utstått barbariska tortyrmetoder och avrättningar såsom steningar, offentliga avrättningar genom hängning samt offentlig bestraffning med piskrapp.

Detta trotts att hela världen har sett de senaste våldtäkter, kränkningar, fysiska och psykiska misshandel som regimen har använt sig av för att slå ner demonstranter.

Detta trots att antal avrättningar i Iran har ökat markant. Detta trots att ca 100000 iranier bor i Sverige som flyktingar.

Under denna revolutionära situation, i stället att stötta iranska folket som har vädjat omvärlden om hjälp och stöd i kampen mot regimen, sviker Ericsson folkrörelsen genom att ta emot mördare och kriminella. Det planerade sammanträdet mellan Iransk regim och Ericsson är ett inhumant brott. Sverige är känt som en förespråkare av mänskliga rättigheter och det är därför av stor betydelse att Sverige upphör samtliga politiska och diplomatiska förbindelser med Islamisk republiken av Iran.

Vi fördömer all eftergiftspolitik med Irans regim och vi kräver avskaffande av samtliga politiska och diplomatiska förbindelser. Därför samlas vi idag onsdag den 19 augusti kl. 13.00 vid Ericsson i Kista för att protestera mot myndighetspersonernas besök i Sverige.

 

Kommittén mot avrättningar

Kontaktperson: Mamad Amiri 073- 780 15 10

Centralrådet för Ex- muslimer i Sverige

Kontaktperson: Afsaneh Vahdat 070- 246 84 54

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 Campaigns
 
 

© 2008 - 2020 / All rights belong to the Ex-Muslim.