Presskonferens för

 

Försvaret av yttrandefrihet!

Stå emot islamiska organisationers attacker och dödshot mot Lars Vilks!

 Lars Vilks blev attackerad och dödshotad av islamiska grupper för karikerings-”brott” av Mohammad.

När islamiska grupper uttalade en fatwa mot Lars Vilks på Internet för två år sedan och hotade att döda honom, hade centralrådet för ex-muslimer en presskonferens och meddelade öppet att vi försvarar yttrandefriheten och stödjer Lars Vilks. Vi kritiserade organisationer, föreningar och partiernas tystnad mot islamistiska intrång i samhället.

Tisdag 11:e maj på Uppsala universitet blev Lars Vilks överfallen av några islamister under en föreläsning. Om polisen inte hade varit på plats det kunde ha hänt att de dödat honom. Sedan satte de eld på hans hus och man har även hackat hans hemsida två gånger. Nu lever Lars Vilks i osäkerhet och otrygghet. Det som pågår är förskräckligt men en viktig händelse, därför att yttrandefriheten är livsviktigt och det är de frihetsälskandes ansvar att försvara den. Många generationer har kämpat mot kyrkans makt för yttrandefrihetsrätt. Men i dagens läge i Europa har den islamistiska rörelsen trängt sig in i samhället.

Islamisternas organisationer använder dödshot och attacker mot konstnärer och andra som är kritiska mot islamiska lagar och omänskliga sedvänjor som diskriminering, steningar och avrättningar.

Centralrådet för ex-muslimer håller en presskonferens för att försvara yttrandefriheten och för att rikta kritik mot regeringarnas eftergiftspolitik i västvärlden och Sverige i synnerhet, gentemot islamiska organisationer och politisk islam.

Talare:

  • Mina Ahadi ordförande för ex-muslimer i tyskland
  • Ingwar Åhman-Eklund, ordf. HEF/Fritänkarna
  • Lars Vilks Konstnär
  • Fariborz Pooya,Chair,Council of Ex-Muslims of Britain

 

Mötesledare och moderator:

  Afsaneh Vahdat ordf. ex-muslimer i Sverige

Plats: Sensus, våning 4 på Medborgarplatsen

Tid: Måndag den 7:e juni  klockan 16.30 till klockan 18.30

Arrangör: Centralrådet för ex-muslimer Sverige

Kontakt: Karim Shamihammadi, karimshamohammadi@yahoo.se   070-8526716

                    Afsaneh Vahdat             afsanehvahdat@yahoo.se               070-2468454

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 Campaigns
 
 

© 2008 - 2020 / All rights belong to the Ex-Muslim.