Ämne: Effektiv åtgärd för försvaret av yttrandefrihetsrätt

Två frågor men ett svar

När och hur har riksdagspartierna tänkt sig att försvara rätten till yttrandefrihet på ett effektivt sätt och höja rösten tydligt och högt för att fördöma våld och dödshot mot karikatyrister, filmare, artister och olika andra individer som sker gång på gång, även här i Sverige?

Varför kan vi inte tillsammans oavsett partitillhörighet fördöma och förhindra attacker mot yttrandefrihetsrätten oberoende av vilka idéer som utsatts för kritik!?

Att prata om yttrandefriheten generellt inte är något nytt för riksdagspartierna och det vet alla.

Att islamisterna och mullorna planerade dådet och satte i gång kravaller efter publiceringen av Mohammad karikatyrererna i Danmark och i andra länder där några också dödades, det har vi sett!

När Nerikes Allehanda publicerade karikatyren av Muhammed då började islamiska grupper protestera och påstå att de har blivit kränkta och de krävde en ursäkt efter terrordåden mot Lars Vilks. Gång på gång samma sak!

När Europa bad om ursäkt gav man fel signaler utan att tänka på konsekvenserna.

Man har delat upp islam i godartad islam eller elakartad islam och resultatet blir mer våld! Om Lars Vilks teckningar var provokationer och islamisterna kände sig kränkta, hur kränkt är inte Nyamko Sabuni av att ha blivit dödshotad för det hon skrivit och hur kränkta är inte vi ex-muslimer som blir hotade gång på gång för det vi talar om? Om ni riksdagspartier inte enar er kommer ni att bli hotade i olika sammanhang och tvingas leva me det. Det som kan rädda samhället är bara ett svar, ett enande om att yttrandefriheten är ovillkorlig!! Och det är allas rätt, Alla individer skall skyddas från våldsamma religiösa islamister!

”Jag hatar dina idéer men jag går i döden för att försvara din rätt att tala fritt” (Voltaire).

Man får hata Lars Vilks teckningar, men ingen får hota honom.

Man kan och får kritisera eller hata islam, kristendomen och judendomen men ingen får hota muslimer, kristna eller judar och det är vad yttrandefriheten också innefattar. Rätten att uttrycka sin tro eller sina tvivel utan att riskera livet för denna handling. Yttrandefriheten gäller både religionsfriheten och frihet för de som inte har religion. De ska går hand i hand inga av dem får väga tyngre än andra!

När man kritiserar Koranen blir man hotad till livet. När man karikerar Muhammed, då svarar islamistiska grupper med kravaller. Men från Iran och alla de länder där islam är politik som utövar sin makt med piskrapp, böter, tårgas, fängelse, stening tills död och avrättningar och där kvinnor tvingas att bära slöja kräver man nu respekt och ursäkter för denna karikatyr! Och i detta land, ännu idag fritt från islamisk makt, pratade man högtidligt om respekt och övertramp genom denna Muhammed-karikatyr. 

Det som sker dagligen i Iran är barbariets triumf över mänskliga rättigheter! Därför är öppen kritik mot politisk islamism och religiösa ledare i maktpositioner nödvändig. Politisk islam blir kränkt!? Och en del av världen brinner!

Det är politikers uppgift att skydda yttrandefriheten. Ta ert ansvar se till att yttrandefriheten inte hotas i ett demokratiskt land. Kräv av religiösa samfund att de fördömer dessa våldsaktioner som sker i religionens namn och gör de inte det då är de med på noterna och stödjer våldet och detta skapar bara rasism.

Vi alla har olika åsikter och olika levnadssätt. I en demokrati skall dessa levnadssätt inte vara förenade med dödshot. Vi måste agera nu!

 

Afsaneh Vahdat, ordf. Ex-muslimer Sverige

afsanehvahdat@yahoo.se               070-2468454

Karim Shamohammadi, vice ordf. Ex-muslimer Sverige

Karimshamohammadia@yhoo.se  0708526716

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *