Självmordsattacken i Sverige

 

Sveriges första självmordsattack, och förhoppningsvis den enda, ägde rum i lördags kväll den 11 december 2010. En man sprängde sig själv mitt i julruschen i centrala Stockholm.

Vad är det som kan skapa så mycket hat inom en människa undrar man? Hur har den avskyvärda tanken att mörda andra oskyldiga människor kommit till? En vanlig muslim går inte och spränger sig i luften och dödar. De vanliga muslimerna är också offer för den politiska islam.

Det är inte bara religiös vidskeplighet som är den främsta anledningen till dagens terrorattacker.

Detta är inte ideologisk religion heller, utan politisk religion, i det här fallet politisk islam grundad på särskilda politiska ekvationer som gör att en person blir så grym, våldsam och inhuman att den kan överskrida alla gränser.

Det är makten och herraväldet, den här gången i religionens namn som skapar eländet. Islamisk terrorism är en realitet i dagens värld. Det är en maktkamp mellan islamister och västvärlden. Bush trodde att Gud hade utsett honom att införa demokrati i Mellanöstern. Och Khomeini var Guds sändebud för att införa islam i världen. Från båda håll attackerades folket på olika sätt i många länder runtom i världen. Från kriget i Afghanistan och Irak till terrorattacker hit och dit.

 

I mer än 3 decennier har islamistisk terrorism varit ett faktum i vår tid. Den fick fart när islamiska republiken tog över makten i Iran 79. Denna terrorism är ett kännetecken för den politiska islam som är en reaktionär global rörelse som med hjälp av sina Sharialagar har skördat liv i många länder och försöker sprida sig större och bredare.

Politisk islams närvaro är uppenbar i Europa. Denna rörelse var svag och bräcklig från början, men kunde få fäste i Europas länder ganska snabbt. Moskéer byggdes, religiösa skolor började växa. Den skamliga idén om kulturrelativism som utelämnar människor på nåd och onåd till ”deras egen kultur” samt den politik som vill få folket att tro att alla i Sverige från mellanöstern är muslimer – trots att de allra flesta är sekulära eller enbart kulturella muslimer – exakt som vanliga svenskar som firar jul och kanske går i kyrkan till advent, har gett politisk islam fria händer att terrorisera människor och utnyttja och kränka personer som har sina rötter i islamhärjade länder.

 

Vi har gång på gång hört på nyheterna och i dokumentärer om terrorrörelsen Al- Shabab som värvar unga män i Sverige. Vi på Ex-Muslimer har gång på gång hört nyheter från oroliga föräldrar om olika moskéer i Sverige där det propageras och hjärntvättas ungdomar till självmordsbombare.

Vi har gång på gång hört talas om mullor och imamer som predikar hat och våld i sina moskéer och hjärntvättar ungdomar till att göra vad imamerna begär av dem. Ungdomar får lära sig att de är garanterade en plats i paradiset om de blir självmordsbombare, där kommer att tas om hand av storögda jungfrur som de kan förlusta sig med i evighet. Vi har också hört om konferensen som hölls i moskén vid Medborgarplatsen för några år sedan där massmordspredikanten Sheikh Yousef  Al- Qaradhawi deltog.  Hans uttalande handlade om uppmaningar till mord och självmordsterrorism i stor skala. Han hade till exempel vid detta tillfälle sagt att självmordsterrorism mot otrogna är ett nödvändigt, heligt krig. Att ”även om ett oskyldigt barn dödas som ett resultat av detta heliga krig så är det inte avsiktigt utan snarare på grund av krigets nödvändigheter. Inte heller i framtiden kommer dessa så kallade civila att sluta vara inkräktare, onda, tyranner och förtryckare.”

 

Religiösa skolor är en annan bas för denna rörelse att uppfostra morgondagens anhängare och patriarker för politisk islam. Islamiska republiken Iran, och länder som Saudiarabien satsar hundratusentals miljoner dollar per år på koranskolor i många länder runtom i världen, även i Europa. Dessa skolor förmedlar uteslutande religiös indoktrinering och hat mot alla ”otrogna”. Eleverna i dessa skolor tvingas till total lydnad och underkastelse. Många av dem kan bli potentiella självmordsbombare.

Om alla dessa baser fortsätter att erbjuda denna rörelse utrymme kommer vi att få bevittna fler hemska terrorscener.

En bred diskussion i samhället om religion utan att vara rädd för att stämplas som islamofob kan gynna de ungdomar som finns i miljöer där de uppmanas till sådana handlingar som att dö som martyrer.  Jag tror på ett mera öppet, fritt och jämlikt samhälle där mänskliga rättigheter och yttrandefrihet värderas högt. Ett samhälle där man kan diskutera och ifrågasätta vilken religion och tro som helst, att man kan avteckna vilken profet som helst, där det inte finns någon tabubelagd eller helig sak som man inte kan diskutera och prata om.

 

– Stänga alla religiösa skolor. Barn ska skyddas mot alla sorters påtryckningar och indoktrinering. Skolan ska vara en neutral sekulär miljö.

– Stoppa alla statliga bidrag till moskéer och religiösa samfund som kan vara en bas för politisk islam.

101215

Afsaneh Vahdat, ordförande för Ex- Muslimer i Sverige

 
 Nyhet:
 
 Pressmeddelande:
 • On Ramadan, We Don’t Give a #Ramadamn (Collection of Photos)
 • On Ramadan, We Don’t Give a #Ramadamn​ (Amir Asgari Message)
 • On Ramadan, We Don’t Give a #Ramadamn
 • Ban Ramadan from Schools in Sweden !
 • In Solidarity with the Batley’s Grammar Teacher
 •  Campaigns
   
   

  © 2008 - 2021 / All rights belong to the Ex-Muslim.