Den islamiska terrorismens huvudsakliga mål är att skapa rädsla och förskräckelse i samhället och den islamiska terrorattacken mot Charlie Hebdo skulle skrämma och tysta journalister, ateister och kritiker av islam. Den islamiska politiska terrorrörelsen har tidigare använt skräck och rädsla mot bland annat Salman Rushdie och den danska tidningen Jyllandsposten och de har mer eller mindre lyckats. Deras hot mötte då inte mycket motstånd.

Men den här gången får de rejält och tydligt svar från journalisterna, politikerna och folket. Miljoner människor har demonstrerat och sagt att vi är Charlie. Vi har även sett människors avsky och avståndstagande i manifestationer mot brutaliteten världen över. I mängder med tidningar och på oräkneliga hemsidor har Charlie Hebdo publicerats. Och den överlevande personalen på tidningen Charlie Hebdo har gjort en ny tidning som publiceras i miljonupplaga!

Det är en stor del av världens civiliserade och humanistiska krafter som nu visar sin avsky mot det islamiska barbariet. De progressiva krafterna visar kraftfullt att den islamiska terrorismen misslyckats med att dels skrämma samhället och dels tysta kritikerna av islam. Den islamiska terrorismen har misslyckats och vi kommer nu att se ett enormt och växande motstånd mot den islamiska rörelsen i väst och resten av världen.

 

Karim Shamohammadi

Ex-Muslimer i Scandinavia

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *