År 2008 behöver ett av världens modernaste samhälle utbilda immamer. Räcker det inte med att unga tjejer med invandrarbakgrund blir bortgifta? Räcker det inte att unga tjejer kastas från balkongen?  Räcker det inte att tjejer blir bortförda och det inte finns någon spår efter dem? Förutom all denna tragedi som pågår i dagens samhälle skall nu även immamer få utbildas av ”svenska immamer” och denna syn på kvinnor skall fortgå?

Jag vill fråga Lars Leijonborg:

Tänk på vad det är som imammer skall lära sig? Är det islamiska regler och lagar?

Sharia lagen? Har du läst denna lag? Vet du att den är full av diskriminerande och kränkande lagar mot kvinnor och minoriteter? Tycker du att kvinnan har ett mindre värde än mannen? Tycker du att kvinnan skall vara beroende av sin man för att få sina rättigheter respekterade? Har du läst påföljderna för brott enligt Sharia lagen? Vet du att dessa är piskning, stening och andra sorter av medeltida tortyr behandlingar? Om du svarar jakande på dessa frågor och tycker ändå att immamer skall få utbildas och lära sig dessa lagar i Sverige i religionfrihetens namn skall du komma ihåg att religion tillhör den privata sfären och den skall inte påtvingas på andra människor. Kom också ihåg att Sverige inte alltid haft staten skilt från Kyrkan och att om man ger religiösa institut för mycket makt kan dessa ta över statsmakten såsom de gjort i många andra länder.

Jag är en kvinna från ett Islamisk land som dagligen kämpar mot de omänskliga lagar som immamer representerar.  Jag tycker skattemedel skall vara för folkets välfärd och att utbilda immamer med våra skattepengar är till ingens välfärd eller lycka.

Iislam accepterar ingen reformer .

 

Mvh

Mahnaz Masori

2008-02-26

By Karim

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *